angel (2)

 

 

 

 

 

nala4

 

nala3

 

 Julen 1999 träffade jag Nala för första gången. Hon var en liten vildhund som bodde under en jolle nere i hamnen i Almerimar nere på solkusten i Spanien. Hon och hennes kompis Pongo följde med oss varje dag när vi gick på promenad med vår Bianca. Rasen var inte bara en gatukorsning utan en rondell med många påfarter. Åldern kan man ju inte säkert veta men folk som bodde därnere påstod att hon hade dykt upp som liten valp hösten 1998 och eftersom hon naturligtvis var värd en födelsedag fick det bli 12 oktober som är Spaniens nationaldag. Varje gång vi kom ner så fanns hon kvar, alltid lika lycklig när vi dök upp. Hon satt alldeles tyst under bordet på de olika restaurangerna i hamnen och väntade på att något matnyttigt skulle falla ner. 2002 var alla papper färdiga, rabisvaccinering, valp, parvo, hepatit, kennelhosta (+ ngn mer) samt avmaskning och hon skulle få åka med hem till Sverige.

Dessförinnan hade vi låtit henne komma ombord och sovit i båten på nätterna och andra natten ombord så väckte Nala mig för att hon behövde gå ut och göra sina behov. Hur denna lilla varelse kunde räkna ut vad hon skulle göra för att komma iland har förundrat mig. Vi har sett hennes förvåning att det gick att dricka vattnet i sjön, det var inte salt. Vi har sett hennes första kontakt med snö, vad var detta? Vi har gett henne 5 goda år och hon har gett oss så oerhört mycket, framför allt kärlek och tillgivenhet. Hon gick alltid lös och lydde och förstod. Den 31 augusti 2007 var det dags för Nala att somna in och följande sms fick jag från djursjukhuset samma dag:

"Hej Mamma. Nu är jag i hundhimmelen. Har träffat alla mina kompisar. Var inte ledsen, vi har det bra. Voff och svansvift från Nala och gänget

 

Lorankas Party Trix alias Aslan S30538/2008

2006-06-27 - 2011-05-26

 1 CERT, Ögon och knäleder UA 18/9 2009

Hjärta U.A. 2011-03-30

 

PICT0935

 

aslan

 

aslanhead

 

Torsdagen 26 maj fick jag äntligen beskedet att både Aslan o Alexander var friskförklarade från de e-colibakterier som de varit drabbade utav. Efter ett akut insjuknande med snabbt förlopp, förlorade vi dej Aslan. Obduktionen visar att Aslan drabbades av akut hemorragisk enterit (tarminflammation) med efterföljande total cirkulationssvikt.
Chocken var total – sorgen är enorm. Aslan, jag saknar dig mer än jag med ord kan beskriva. Du tog med dig en del av mitt hjärta när du drog ditt sista andetag vid 23-tiden denna fruktansvärda torsdagskväll. Vår tid tillsammans kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Vi ses snart igen och då ska vi springa på ängarna tillsammans. Älskade vän – vänta på mig – matte kommer
 

 

Thursday 26 May, I was finally told that both Aslan o Alexander was declaird healthy from the e-coli bacteria that they had been infected by.
After an acute illnes
with rapid progress, we lost you, Aslan. An autopsy shows that Aslan was infected by an acute hemorrhagic enteritis (bowel inflammation) followed by total circulatory failure.
The shock was complete - the grief is enormous. Aslan, I miss you more than I can describe with words. You brought part of my heart when you took your last breath at 23 o'clock this terrible Thursday night. Our time together will always be in my heart. See you again soon and then we run in the meadows together. Beloved friend, wait for me mom will come.

 

Lanola Pearl Love

Reg nr S14048/2006 född 1/5 2005   10/10 2012.

Lanola Pearl Love kom till oss 10 december 2006. Hon kallades för Grace och hade köpts in från Lanola Kennel i England tillsammans med en bror som såldes vidare till Island. Inköparen var en svensk kennel. Grace tycktes inte trivas med livet så där jättemycket  Där hon bodde tidigare satt hon mest på soffan när hon var inomhus och på en hög "låda" när hon var utomhus. Hos oss trivdes hon och umgicks hela tiden med de andra hundarna även om hon fortfarande var en "ensamhund". I april 2008 - strax under 3 år - tog jag med Grace till Strömsholm för scanning. Hon hade då börjat gå på tre ben och eftersom jag hade haft en cavaliertik i min B-kull som hade, vad vi då kallade för Cavalierklådan, men som numera är känd som SM. Jag kände alltså igen symptomen. Grace fick 18 april 2008 diagnosen "Grav SM" av veterinär Martin Rapp. Hon ordinerades Prednisolon 5 mg (kortison) och gick på detta ända tills vi kände att nu var det dags och Grace fick somna in i mina armar 20 februari 2013.

gracefr

Naturligtvis meddelade jag den engelska uppfödaren att Grace hade fått díagnosen SM - till och med via den så kallade "snigelposten" gammaldags brev - men har inte fått något svar.

 

 

 

 Cia-Balders Daphne reg.nr S20909/2008 född 16/2 2008 senaste  intyg UA 10/10-12

Stamtavla

 

daphne2

Detta skulle bli början på min uppfödning men Daphne lider av njurfel. Hon går på medicin och är enligt veterinär Bert Jan Reezigt på Blå Stjärnan i Göteborg ett stort under. Vi vet att hennes tid kvar hos oss är kort och att vi så småningom måste ta beslutet att låta henne somna in. Jag frågade Bert Jan hur vet jag när det är dags och han svarade: Det vet du Ewa-Lotta. Hon var bara två år drygt när hon fick diagnosen och i Karlstad ville de avliva henne där och då. Men hon fick följa med hem och vi njuter av henne så länge hon kan och vill.   Tyvärr fick vi ta bort KajsaDaphne 29/4 2013 och sorgen känns svår.